Actualitate Știri

Mesaj de la un „jurnalist” care discriminează bătrânii

image_printPrinteaza

Bună. Când o sa scoateți un post de jurnalist la SALUT SIGHET? Lăsați și pe alții să profeseze. Oferiți oportunitatea tinerilor de a lucra în Massmedia, nu vă gândiți numai la voi. Voi bătrânii ați profesat destul mai lăsații și pe cei tineri să lucreze în sistemul Massmedia. Toate generațiile de studenți care au făcut Jurnalismul nu au reușit să lucreze în acest domeniu pentru că voi bătrânii ne stați în cale și ocupați posturile în loc să ieșiți la pensie. Oferiți tinerilor posibilitatea aceasta să lucreze în Massmedia scoateți un post și în media. „Plecați acasă mai bătrânilor, ieșiți la pensie și oferiți-ne șansa de a profesa în media. Noi suntem viitorul noi tinerii nu am făcut facultăți să stăm acasă sa lucrăm cu sapa în grădină, eu firește că nu o să fac așa ceva fiindcă am făcut o școală. Dacă am facut o școală e normal sa fac ceva activez ca independent dar voi nebunilor nu o oferiți posibilitatea tinerilor niciodată de a lucra în Massmedia fie la ziar, televiziune, radio pentru că sunt egoiști, toți sunt pentru ei să adune bani etc. Așa ca nu fiți așa și dovediți că vă pasă de noi tinerii. Scoateți un post la concurs în 2020 sau 2021 O zi bună”.

Vasile VLAD-jurnalist independent 

***

Nota Redacției: Am primit acest mesaj (pe care l-am reprodus integral mai sus) de la Vasile Vlad, absolvent al Facultății de Jurnalism – Centrul Universitar Nord Baia-Mare (oare cum e posibil să finalizeze studiile un tânăr cu un asemenea „bagaj”?!), mostră de „jurnalism” de periferie. Deși a mai fost informat în ultimii ani de către redacția noastră că desfășurăm o activitate strict voluntară (neremunerată) și că în echipa noastră sunt chiar foarte mulți tineri, acest impetuos june (cu deficiențe serioase de stăpânire a limbii române) se „răfuiește” cu bătrânii tocmai în aceste zile pandemice în care, din păcate, persoanele vârstnice sunt victimele cele mai numeroase. Oare COVID-ul să-i fi afectat ADN-ul? Doamne ferește! Dragi cititori, vă invităm să analizați „exercițiul” penibil al acestui absolvent de facultate. 

Acesta este ultimul nostru răspuns pe care i-l oferim și-l încurajăm să citească muuult mai mult decât să scrie! Și, apropo…. cine n-are sapă, să-și cumpere!

Nu foarte îmbătrânita redacție „Salut, Sighet!”

oferta-wise

8 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Din păcate, e plină lumea (atât cea reală, cât și cea virtuală) de acest fel de mesaje ofensatorare, de o „infinită limitare”, dar lipsite de sens, lansate de tineri care defilează cu un singur atu: vârsta. Atributul atotputernic, care îi califică a priori în tot și în toate. Educația, cultura, generozitatea, empatia sunt elemente derizorii în concepția lor. Tinerii aceștia nu pot să înțeleagă că viața le oferă doar două alternative: să îmbătrânească, la rândul lor, sau să moară tineri și înguști. Nemuritori și virtuoși le este imposibil să fie.

 • Un „batran” cititor si câteodată si comentator, îi trimite un mesaj, acestui impostor, care se autointituleaza, ziarist sau jurnalist, in fond, este doar un ,,vanator” de posturi, un tânăr căzut de undeva de sus, că părinți care sa-l educe, după cum se vede, nu a avut! Daca îi avea, sunt si ei „batrani” si nu cred ca le-ar fi convenit sa citeasca asemenea inepții ce pot ieși din mintea unui „necioplit badaran” ce categoriseste dupa varsta oamenii, urandu-i pe cei din categoria din care nu face parte! Sunt multi ,,batrani” cu mintea mai tanara si mai proaspata decat a acestui pseudo-jurnalist, doritor sa elimine din viata sociala pe cei mai in varsta! Rusine sa-i fie, pentru modul cum gandeste, rusine sa-i fie ca nu a invatat nimic pana acum, totul se castiga prin munca, mai intai dovedeste si dupa aceea sa ai pretenții. În ziua de astazi totul se demonstreaza prin comportament si munca, dar tu, încă na ai dovedit nimic!

 • Ăsta este rezultatul diplomelor la duzină. Nu se face nici o triere a studenților, toți care se înscriu sunt admiși, iar mai apoi licențiați. Facultățile nu sunt interesate să producă calitate, e vorba doar de cantitate. Număr cât mai mare de elevi, taxe cât mai multe plătite, și la final o diplomă. Profesorii universitari nu sunt interesați să scoată de sub mana lor absolvenți viabili, ei sunt concurență… acest individ e frustrat, e supărat, pentru că a investit bani, timp, creier mai puțin (din câte se vede) pentru a se înscrie, a absolvi și a obține o diplomă de studii superioare. Pentru că, doar ce mama naibii? Ești un fraier dacă nu faci o facultate și tu în zilele astea mirifice a secolului XXI, în România. Problema e că nimeni nu le spune că nu au ce face cu acele diplome, pt ca informația predată în facultăți e… calitativ slabă, puțină și mai ales dinspre arii ale diferitelor domenii care nu prea oferă ceva „util” pentru viața de angajat în domeniul studiat. Li se inoculează în minte un mindset, cum ca „tu esti bun, tu esti calitate!”. Ieșiți pe piața muncii realizează că ceva nu e în regulă, nu își găsesc locul în acest ocean al breslei care și-au ales-o. Aici apar frustrările! Iar vina, ori rezolvarea, nu o vor căuta în interiorul lor, pentru că facultatea îi învață că ei sunt „buni”, ei sunt „calitate”, doar nu o sa le spună proful la curs „oricum 80%-90% dintre voi faceti degeaba facultatea”. Ei, și atunci ajungem aici, la replici dure, pentru că rana este adâncă…

 • Individul este o rusine pentru absolventii Universitatii de Nord Baia Mare. Propun rectoratului RETRAGEREA de urgenta a DIPLOMEI si oferirea unui rol in serialul LAS FERBINTI.

 • Are scoala multa, asa cum spune si, inzestrat cu atat de multa „instructie”, doar n-o sa-l puneti sa dea cu sapa pentru a obtine bobul de grau, painea vietii, asa cum singur se pronunta. Au menirea aceasta cei fara asa multa carte, batranii chiar, cu binecunoscuta lor rabdare, pentru a evita parazitismul, starea de trandavie si cu tenacitatea de a cadea pe brazda, la datorie.
  Menirea lui este de a dezvolta si sluji alte laturi ale vietii, cele de frumos, de stralucire, de reprezentare a nobletei acesteia, sub imboldul inaltei sale pregatiri.
  Sa nu credeti ca nu are si el sapa lui, de calitate si rezistenta, in stare de functionare continua, pe care o tot foloseste in preajma propriei sale vile, a nobilei sale existente, a vietii si tot razuie cu ea, neobosit, grosul buruienilor si balariilor ce tot cresc in jur si se regenereaza, il sufoca. In momentele de cate putin repaus, sprijinit in coada sapei, tot mediteaza de ce se intampla aceasta si nu reuseste sa curete mizeria din jur. Poate ajunge la concluzia ca trebuie schimbata samanta cu una buna, pentru a inlocui buruienile cu un camap de flori, din cele mai de soi, care sa-i infrumuseteze viata, asa cum isi dorea, cum nu si-a construit-o. Studiile sale il pot ajuta macar sa gasesca solutia. Sa-si arunce diploma de studii, obtinuta nu se stie pe unde si cum pe mormanul de gunoi, sa-si ia de acasa certificatul celor 7 ani si s-o ia de la inceput cu pregatirea, in alte conditii, cu adevarat pentru viata. Are si timp, tineretea ii permite sa inlocuiasaca nulitatea construita, sa repete si sa schimbe studiul in optica cu adevarat nobila a vietii, care, mai apoi, sa-i permita cate un scurt popas odihnitor pentru ingrijirea florilor din jurul casei existentei sale, dupa o activitate rodnica si utila social, frumoasa, in colectivul varstelor, neeliminatorii. Ar fi doar un gol de viata parcurs, recuperabil, daca nu a ramas prizonierul aceleiasi optici de viata si sa apara cu aceeasi diploma, probabil cu aceiasi 7 ani de acasa si sa ramana mai departe acelas curatitor de buruieni cu sapa, din jurul vietii sale, predestinate a fi traita mereu printre buruieni.

 • Eu propun sa luam in serios ideea tanarului Vlad si sa scoatem un post la concurs, in 2021. Si sa punem o bibliografie bogata (numai despre Sighet s-au scris deja multe…) ca sa aiba ce citi un an de zile. Si apoi, sa vina sa-l vedem!

  Cu plata va fi ceva mai greu… dar facem o cheta anuala de la cititorii nostri si reusim! …eu ii donez toti banii castigati in 3 ani la Salut Sighet….

  N-ar fi rau sa avem un reporter de teren care sa stea toata ziua la usile institutiilor, prin cartiere, prin piata… sa aiba informatii in timp real … sa zbarnaie de activitate!

   • Absolut TOȚI membrii din echipa „Salut, Sighet!” lucrează voluntar. Este clar că și preotul profesor Marius Vișovan, scrie voluntar pentru site-ul nostru. Era, de fapt, o propunere de voluntariat pentru… independentul Vasile V.! :))

oferta-wise