Actualitate Cultură Video

ORAȘUL CU POEȚI… EXISTĂ! | Video, dr. Sorin Markus |

image_printPrinteaza

Vineri, 20 ianuarie 2023, la Galeria Vassiliev (Ileana și Cyril Vassiliev sunt întotdeauna admirabile gazde!) din Sighet a fost lansată antologia de poezie „ORAȘUL CU POEȚI Sighetul Marmației în 12 + 1 prieteni”, selecția textelor, prezentări și antologie – Echim Vancea, cuvânt înainte – Adrian Alui Gheorghe, design copertă – Attila Robert Cosovan, lector de carte Brîndușa Oanță, tipar – Aska Grafika. Volumul a fost publicat la Editura Valea Verde și a apărut la sfârșitul anului 2022. Lansarea a fost onorată de prietenii poeziei și-ai poeților antologați.

Urmăriți înregistrarea video:

Video: dr. Sorin Markus

oferta-wise

7 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 • O seara de neuitat, începută cu zâmbete si imbratisari, poeții sigheteni se reintalnesc într-o carte si fata-n față pentru un eveniment deosebit,lansarea antologiei celor 12+1 barzi sigheteni ce de-a lungul anilor ne-au bucurat cu versurile lor! Am fost acolo, am rămas inmarmurit de atmosfera creată, de voia buna existenta într-o sală de galerie pentru artă, neîncăpătoare, oferita de catre gazdele acestui minunat eveniment, soții Vassiliev, doi romantici, prieteni cu toata lumea prezenta, oferindu-le poeților locul de desfășurare pentru lansarea cărții ce cuprinde o parte infimă din vasta lor opera scrisa si citita de iubitorii acestui gen de creație, poezia!
  I-am ascultat, i-am văzut în veselia prieteniei lor ce se derulează de zeci de ani, oameni ai scrisului, oameni care sunt inspirați din viata de toate zilele, oameni respectați pentru ce au facut pentru poezia sigheteana, nationala si internationala, oameni care merita aplauzele generoase auzite dupa citirea capodoperelor literare, parte mică dintre ele, dar care au încântat pe cei prezenți!
  A fost o onoare să fiu între domniile lor, multi dintre ei imi sunt prieteni sau simple cunoștințe, sigheteni de nota zece+, care merita stima orașului, caruia ii poartă iubirea declarata in spiciurile rostite cand au fost invitați să intervină, sa ne povestească aventura anilor petrecuți pe meleagurile maramuresene unde s-au născut ori s-au stabilit, după ce le-au văzut, indragostindu-se de ele!
  Surpriză pentru mine prietena mea, creatoarea de modă,Ileana Vassiliev, ne-a încântat cu versurile Antoniei Luiza Dubovici trimise special pentru acest moment din S.U.A, versuri răsplătite cu aplauze!
  La sfârșitul evenimentului de lansare de carte, cei prezenți au mai zăbovit la un pahar de vorbă cu acești minunați si extraordinari poeți, ca nu in orice zi, din viata noastra participam la asemenea întâlniri cu autorii poeziilor din orașul nostru! Ne-au încântat si cele două tinere (Anastasia și Nicoleta) cu ce au spus sau au recitat, veteranii scrisului bucurandu-se ca au urmasi care sa le calce pe urme!

 • O intalnire calda, de inima si suflet, o interferenta intre iubitorii acestui gen de arta, poezia, cu imbratisari aniversare, intre domniile lor si oamenii ce iubesc cultura, tineri si mai varstnici si care-i scot dintre filele „cantatoare” ale cartilor si-i aduc in realitatea vie, oameni minunati, care redau lumina si frumusetea vietii, in toate sentimentele ei, cu atata har.
  Felicitari organizatorilor pentru maretia, placerea si frumusetea acestui deosebit si reprezentativ eveniment si gazdelor acestuia, inimosilor, Ileana si Cyril Vassiliev, totdeauna gata sa ofere publicului deosebite satisfactii si sentimente artistice inaltatoare.
  Cu meritate multumiri si multe succese in continuare.

 • Nu poate fi un prilej mai bun pentru omagierea prieteniei decît universalizarea poeților.
  Prietenia ca dar, nu ca dat. Ca pom roditor, iar nu ca fruct perisabil. Ca solidaritate bogată şi nu complicitate săracă. Prietenia care, singură, poate fi învingătoare chiar şi atunci cînd prietenul este înfrînt. Prietenia izbăvitoare, dar şi instanţă severă şi iertătoare în acelaşi timp. Prietenia care – dacă ai acest noroc rar – vine peste tine ca o ploaie peste un ogor însămînţat dar însetat. Sunt unul dintre fericiţii care s-au bucurat în viaţa lor, de cîteva ori, de asemenea daruri. Şi sunt, uneori nu în măsura în care poate s-ar cuveni, recunoscător. Dar recunoştinţa mea e încă, simt asta, neştiutoare şi slabă.
  Fiți îngăduitori!

 • „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”, spunea Tudor Arghezi.
  Aprecieri deosebite realizatorilor volumului antologic de poezii „ORAȘUL CU POEȚI – Sighetul Marmației în 12 + 1 prieteni”, lansat în cadrul intim al Galeriei Vassiliev, în 20.01.2023. Un înalt act de cultură în orașul dintre râuri. Aștept cât mai des astfel de evenimente.
  La cinstita adunare
  Sunt poeți cu mic, cu mare
  Mulți și-au semnalat prezența
  Inclusiv efervescentul domn’ Perța.
  Din gogoși n-a fost să guste
  Poetul Vasile Muste.

  Eva Oanța

oferta-wise