Actualitate

Sighet – album retro (LXV)… Sighetul are viitor fantastic?!…

image_printPrinteaza

Speranța, imaginația și viziunile „strategice” au dominat și domină viețile sighetenilor.

Imaginea de mai sus, cu vânzoleala SF din preajma primăriei Sighetului, a fost „propusă” prin anul 1905. Așa au sperat înaintașii noștri că va arăta centrul Sighetului la început de secol XXI. Azi, în ziua alegerilor locale, gândindu-ne la toate programele candidaților la primăria și Consiliul Local Sighet, suntem aproape siguri că vom continua viața în municipiul nostru tot pe drumul… SF. Se pare că iubitorii de SF au fost și vor fi pe deplin satisfăcuți!

Nu ne așteptăm ca viitorul Primar al Sighetului împreună cu un Consiliu Local înțelept să ne ofere tramvaie, dirijabile, clădiri – zgârie nori, căi ferate aeriene etc., ci măcar o curățenie mai mare prin oraș, clădiri reabilitate în centrul istoric (evident doar la exterior!), rețele de canalizare și apă potabilă la prețuri decente, un mediu socio – economic prietenos și – dacă nu este prea SF – o toaletă… publică!

Și ne mai dorim – din rezerva cadrelor de partid mai citite! – niște conducători ai departamentelor/ instituțiilor relevante din municipiu care să nu facă parte din categoria analfabeților funcționali!
Doamne, ne mai ajuți și pe noi?!…

Salut, Sighet!

PS: Fotografie din colecția d-lui Teofil Ivanciuc.

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • Am visat ca alegerile locale sa aduca un consiliu local si un primar care sa reconstruiasca Sighetul! In vis mi se arata ca centrul istoric este interzis circulatiei auto, ca peste tot pe trotuare ne zambesc ghivecele cu flori, ca fațadele clădirilor strălucesc în soare prin zugrăveala noua, inspirată ca si culori, asa cum au fost in trecut, ca parcul central îi mai primitor, ca fântâna arteziană a reapărut si chiar sunt mai multe, ca aroma degajată de trandafiri si alte flori ornamentale ne amestec, ca au dispărut ,,cotetele” si-n locul lor a apărut bancile si mobilierul pentru parc, ca statuia Sf. Maria se înalță semeț ca pe vremuri, ca la stația de rafioficare se canta melodii plăcute ca ti-e mai drag sa zabovesti prin parc sau plimbandu-te pe bulevardul din dale de marmură, colorată decent si atrăgător, ca priveam in vitrinele magazinelor aranjate splendid, ca beam apa rece de la cismele si ma miram cum peste noapte au aparut si toaletele. Brusc m-am trezit si mirat, mi-am adus aminte de administratia trecuta si am cazut pe ganduri, punandu-mi intrebarea… este adevarat, s-au finalizat alegerile locale si oare ne va aduce schimbarea mult dorita? Afland configuratia CL si primarul nou ales, mi-am cam pierdut din sperante, primarul nu are majoritatea de partea sa si am vazut totul pierdut si ca degeaba am avut scrutin, ca multe nu se vor schimba! Poate politicienii locali ma vor contrazice si atunci tare m-as bucura, visele mi se vor implini si sighetenii, in sfarsit vor fi multumiti de noua administratie si de-un CL harnic, inventiv si cu multa initiativa in folosul cetatenilor! Oare asa sa fie sau sa continui sa visez?

oferta-wise