Actualitate Cultură

Sighet – album retro (LXXVIII)

image_printPrinteaza

O parte din echipa de redacție a săptămânalului „Jurnalul de Sighet”, publicație ce a apărut la Sighet în perioada 1993 – 2000 (fotografie din anul 1995).

În fotografie, rândul de jos (de la stânga la dreapta): Marin Slujeru, Nicolae Iuga (redactor – șef), Ștefan Mariș (redactor șef – adjunct).
Rândul de sus (de la stânga la dreapta): Ion Creța, Toader Șuștic, Ion Ardeleanu, Gheorghe Mihai Bârlea, Ioan Mihnea.

Salut, Sighet!

N.R.: Fotografie din arhiva personală Ion Mariș.

oferta-wise

4 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Cu melancolie constat că a trecut de atunci mai bine de un sfert de veac.
    Un gând pios pentru cei care, între timp, „s-au ascuns / în lumina celui Nepătruns”, Ioan Ardelean și Ștefan Mariș.
    Mulțumiri domnului Ion Mariș.

  • În perioada 1993-2000, Sighetul era un oras împlinit, aveam cultura, presa, sport, orașul arata mai frumos, erau mult mai multe locuri de munca, oamenii trăiau, nu se tarau ca si azi de pe-o zi pe alta! Ma uit la fotografie, cetățeni, unul si unu, cu dragoste de oras, multi dintre dânșii ar fi meritat să fie sfatuitorii orașului, dar încet… incet au dispărut din atenția noastră, ne-am luat dupa alti elitisti, care au reușit să ne distrugă valorile Sighetului, ba am devenit din ce in ce mai mici, ca azi nu ne mai vedem din mizeria existenta in toate domeniile, am început să uităm că am fost un municipiu de vază, suntem niste targoveti cu aere de salvatori, pe cand adevărul este că suntem uitati de toti, batjocura tuturor guvernelor si politicienilor care numai au distrus, nefăcînd nimic in locul ruinelor lăsate de ei!
    O amintire frumoasa, ne mai trezeste la realitate… ce-am fost si ce-am ajuns!

  • Am un sentiment de pierdere privind fotografia. Din nefericire nu putem decat sa ne exprimam revolta faţă de gradul de decădere a societăţii sighetene faţă de moravurile individuale şi colective… „o tempora, o mores.”

  • Sighetul nu mai este ce a fost din mai multe puncte de vedere, din păcate. Dar poate reînvia prin unitate si patriotism. Sunt foarte trist pentru trecerea la lumina veșnică prea devreme a celui pe care l-am cunoscut, a celui care a fost un OM adevărat, Ștefan Mariș. Odihnă Veșnică!

oferta-wise