Actualitate

Sighet – Album retro (XXX)

Liceul "Dragoș Vodă"(colecția Pal Robert Zolopcsuk)
image_printPrinteaza

Fotografie din perioada interbelică a actualului Colegiu Național „Dragoș Vodă” (CNDV), fost Gimnaziu Piarist. Clădirea a fost construită între anii 1911-1912 de către Ordinul Piarist. Festivitatea de deschidere a primului an școlar și inaugurarea Liceului „Dragoș Vodă” a avut loc la 10 octombrie 1919. Cuvântul de deschidere a fost rostit de primul director, dr. Eugen Széles.

N. B.!: Ținând cont că anul viitor (2019) Colegiul Național „Dragoș Vodă” împlinește venerabila vârstă de 100 de ani, în curând vom marca acest eveniment printr-o rubrică-surpriză!

 

Fotografie din colecția Pál Robert Zolopcsuk. 

Salut, Sighet!

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Sunt mandru ca am fost 4 ani, elev al acestui liceu! O cladire impunatoare in arhitectura orasului, cand intri in ea simti ceva maret, aici generatii de tineri si-au definitivat studiile liceale, ma numar si eu printre ei!
    Grandoarea cladirii arata ca orasul nostru a fost si este unul plin de cultura! Aici, de-a lungul anilor si-au desfasurat activitatea educativa, cadre didactice de renume din orasul nostru, de asemeni dintre elevii absolventi, multi dintre ei s-au reintors la el ca profesori, sa duca mai departe faima acestei institutii de invatamant!
    Cand trec pe langa aceasta citadela de cultura, intotdeauna intorc capul spre ea, o salut in gand, avand mult respect pentru ea! Peste doi ani, in 2020, se vor implinii 50 de ani de cand am coborat scarile spre iesire ca si absolvent, ma bucur alaturi de toti absolventii din fiecare an, ma bucur pentru elevii de astazi, ma bucur ca am o nepotica in clasa a zecea la acest liceu, ma bucur pentru toti tinerii care aleg acest liceu, ma bucur pentru aceasta cladire ca exista si este renumita!

  • Respect și felicitări Colegiului Național Dragoș Vodă și echipei didactice de acolo! Învățământul fondat și susținut de Biserica Catolică a emancipat România! Ar fi bine să vedem și să amintim permanent acest fapt. Schimbările din perioada comunistă au dat peste cap România și au răsturnat valorile, dar adevărul trebuie recunoscut.
    ACEASTĂ ȘCOALĂ a emancipat Sighetul, precum cealată foarte onorabilă instituție de educație din Sighet -Școala Normală, Liceul Pedagogic, Liceul, azi, Regele Ferdinand și-a adus contribuția la educația de pe toată întinderea județului Maramureș și nu doar aici.

oferta-wise