Actualitate Cultură

Sighet – Hanuka, Sărbătoarea Luminii [VIDEO]

image_printPrinteaza

Dacă doriți să gustați alături de Comunitatea Evreilor Sighetu-Marmației din atmosfera Sărbătorii Luminii (Hanuka), iată câteva selecțiuni. Au luat cuvântul David Lieberman, Rudi Marcovici și Hari Markus. A oficiat și a interpretat cântece tradiționale Rabinul Shraia.

Autor (text & video), Sorin Markus

oferta-wise

3 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • E sarbatoarea evreiasca cea mai „simpatica” ( daca-mi permiteti ) pentru noi crestinii. Desigur, ne asumam tot Vechiul Testament , ca treapta imperfecta a revelatiei dar unele practici si mentalitati au fost depasite prin Evanghelia lui Cristos.
    Hanuka insa este memoria unui eveniment din iudaismul tarziu, relativ apropiat de venirea lui Cristos si anume lupta biruitoare pentru credinta monoteista a evreilor fata de asupritorul pagan ( regele elenist Antioh Epifan ) si resfintirea Templului in anul 164 i.Chr. Este o victorie a dreptatii si a luminii !

  • Am participat la ceremonia de Hanuka la sinagoga din Sighet ( impreuna cu preoti si reprezentati ai mai multor culte) acum vreo 10 ani cand a fost prezent si a predicat rabinul Shlomo Sorin Rosen care a vorbit foarte frumos , as zice chiar impresionant.

    De atunci simpatizez cu Hanuka !

oferta-wise