Actualitate ONG Știri

Sighet – Tabăra internațională Rotary

image_printPrinteaza

Joi, 02 august 2018, a avut loc deschiderea oficială a taberei internaționale organizate de Clubul Rotary Voievodal, Rotary Sighet și Rotaract, tabără la care au șansa de a participa 13 tineri din Rusia, Elveția, Germania, Polonia, Slovenia, Statele Unite, Taiwan, Franța, Turcia, Cehia și Danemarca.

Deschiderea oficială a taberei a avut loc la primăria municipiului, iar tinerii au fost întâmpinați cu căldură de primarul Horia Scubli, guvernatorul Districtului 2241 Cristian Jurji, fostul guvernator al Districtului, Emil Sopoian, președinții cluburilor Rotary, Rotary Voievodal, Rotaract și Interact, cât și Gabriela Rosuș, past-president al Clubului Rotary Voievodal, Crina Pârja, membră al Clubului Rotary Voievodal, responsabilă cu activitățile din acest program, și Dan Iurca, cel care se va ocupa de mesele tradiționale pe care le vor primi tinerii.

Tabăra se află la cea de a cincea ediție și are scopul de a oferi acestor tineri din toată lumea oportunitatea de a cunoaște Maramureșul Istoric, de a vizita cele mai populare obiective turistice din zonă, de a se familiariza cu îmbrăcămintea, mâncarea, muzica și dansul tradițional maramureșean, de a lua parte la ateliere de artizanat. În fiecare zi vor avea loc activități diferite care au scopul de a promova acestor tineri arta populară și folclorul românesc, urmând ca în ultima zi a taberei să aibă loc un spectacol în care tinerii vor purta costume tradiționale și vor prezenta cântece și dansuri inspirate din folclorul local învățate pe parcursul taberei.

În Districtul 2241 există 5 astfel de tabere, iar cea de la Sighet este deosebită prn tematica sa tradițională. Obiectivul taberei este de a le arăta participanților frumusețea culturii și meșteșugurilor maramureșene, dar și de a le oferi șansa să cunoască oameni din culturi diferite pentru a le lărgi orizonturile.

În urma acestei tabere, sperăm că cei 13 participanți vor deveni ambasadori de seamă ai țării noastre în țările din care provin.

Autor, Ingrid Dan

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Bravo Rotar , vă mai așteptăm. Și la noi în Crasna Vișeului s-au adus calculatoare noi din Austria de către Dl. Liviu Șiman , a spus viceprimarul de aici. Copii vor avea un an școlar foarte frumos. Mulțumim.

    • Domnule Marusceac , Spunei viceprimarului ca a (mintit) incurcat persoana. Nu Dl. Siman a adus Calculatoarele ci un austiac , mai bine zis un Roman care este stabilit in Austria. Defapt aceasta „corectare” trebuia sa faca chiar Dl. Siman care stie adevarul. Se dau pe post toate ca-caturile , dar asemenea evenimente frumoase si care sunt facute in interesul societatii , sunt ” uitate” sau nu sunt pe placul unora. Dar se pare ca pentru Salut Sighet nu mai conteaza adevarul sau minciuna…….mai avem exemple………

oferta-wise