Actualitate Social Știri

Ştiaţi că din 11 iulie 2022 până în… 2022 pot să treacă 24 de luni!? (Horia Picu)

image_printPrinteaza

Dacă trăim pe plan mondial în lumea absurdului grotesc (aici mă refer la războiul din Ucraina), iar în România în lumea penibilităţii absolute (lista ar fi interminabilă), invit cititorii să fie îngăduitori cu penibilul din titlul acestui articol. Din nou se vede că realitatea bate orice imaginaţie, iar eu n-am făcut altceva decât s-o transform într-un articol de aducere la cunoṣtinţă pentru cei care aṣteaptă finalizarea măreţei (?) realizări a oraṣului, pentru care s-au dus lupte grele, mai pe faţă, mai în culise.

E necesară precizarea că pe plasticul de informare agăţat de gardul împrejmuitor din zona librăriei „George Coṣbuc″ sunt trecute niṣte informaţii despre ṣantierul în lucru de unde se va iţi spre gloria sighetenilor care administrează orăṣelul (am văzut că populaţia a ajuns acum la 27.000 de oameni, de-aia am pus diminutivul) un nou loc de joacă pentru copii.

E bine că se face! Noi aṣteptăm răbdători să vedem realizările celor 4 ani. Doar că, uitându-ne pe anunţul cu ṣantierul în lucru amintit, intrăm în incertitudini care nu fac bine nimănui în agitatul an în care suntem.

Duminică seară am trecut pe lângă ṣantier ṣi am făcut poza care apare în articol. Bun. Şantier în lucru. Foarte bine! Se construieṣte! Se poate face ceva ṣi la noi! Mândrie patriotică locală în expansiune! Răsuflare binemeritată pentru cei din politică implicaţi în proiect ṣi important punct din lista realizărilor pe care ne-o vor oferi sub nas pentru teleghidarea ṣtamilei ce se va afla în mâna alegătorilor în 2024.

Şantierul a pornit pe 11 iulie 2022. Asta-i clar. Dar nu-i clar când se va tăia panglica. Să fie tot în 2022, aṣa cum scrie, dar când? Nu sunt date amănunte de genul: ziua, luna. Doar anul îl ṣtim.

Îl ṣtim? Nu pot trece aṣa uṣor peste faptul că ṣantierul a început pe 11 iulie 2022, timpul de lucru este de 24 de luni, iar lucrarea se va finaliza în… 2022!

Când se face un afiṣ din ăsta pentru înṣtiinţarea populaţiei că „aici se lucrează″ (lucru rar în zilele noastre în construcţii de orice fel, chiar ṣi în reamenajarea unor locuri de joacă), nu se poate preciza concret cât ţine lucrarea ṣi când e gata?

Aṣteptând să se termine măreaţa lucrare în 2022, s-ar putea să vedem că vine anul cel nou cu ṣantierul încă bine împresurat pe toate laturile ṣi cu pământul încă scormonit în interior, vizibil parţial din afara perimetrului. Dac-am întreba de ce nu-i gata, ni s-ar răspunde cu vis de realegere în funcţie sau ṣi mai ṣi, cu vis de înălţare în funcţie că ṣantierul durează 24 de luni, că doar scrie acolo, pe afiṣ! Nu se vede??? Cum să fie gata în 2022???

Sigheteanule care vei citi afiṣul, te vei bucura că ceva se face ṣi aici ṣi te vei întrista în aceeaṣi măsură, pentru că de pe-aici au dispărut proiectanţii ṣi constructorii. Norocul nostru că Oradea nu-i departe ṣi pe-acolo chiar zici că te te afli într-un oraṣ cum ai vrea să fie ṣi-al tău. Te poţi bucura că ţara-i bine intrată în U.E., din moment ce constructorul are sediul central la Stuttgart, dar sucursală la Oradea.

Dar dacă i-am chema pe cei care au făcut din Oradea un oraṣ atât de frumos ṣi am citi pe undeva, prin apropierea Cuiului-simbol (cu postamentul din ce în ce mai dărâmat) o placă indicatoare pe care să scrie ceva de genul „Sediul central al administraţiei Oradea, sucursala Sighetu Marmaţiei″, cum ar fi ?…

Horia Picu

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise