Actualitate Cultură Știri

Uniunea Ucrainenilor din România, filiala Maramureș, vă propune un weekend cultural

image_printPrinteaza

Organizația județeană Maramureș a Uniunii Ucrainenilor din România (UUR) – președinte Miroslav Petrețchi, desfășoară următoarele acțiuni la sfârșitul acestei săptămâni în Maramureș:

· sâmbătă, 13 mai 2017 – „OBICEIURI PASTORALE DE PRIMĂVARĂ LA UCRAINENI – MIRA LA HUŢULI” la Bistra, începând cu orele 12:00;
· duminică, 14 mai 2017 – „CINSTIREA VETERANILOR DE RĂZBOI” la Poienile de sub Munte, începând cu orele 13:00.

Acțiunea din Bistra este organizată în parteneriat cu Primăria din localitate. La aceasta vor participa aproximativ 400 de persoane, grupuri artistice din: Poienile de sub Munte, Ruscova, Valea Vișeului, Bistra, Lunca la Tisa, Rona de Sus, Crăciunești, ansamblul vocal „Soacrele” din Suceava, un grup artistic din Rogojești Botoșani, ansamblul folcloric „Verchovina” din Ucraina.

Manifestarea va debuta la Monumentul Eroului Necunoscut din centrul localității cu o Slujbă Religioasă. Va urma formarea coloanei care se va îndrepta spre locul de desfășurare propriu-zis și anume Valea Neagră. Vor participa reprezentanții UUR și ai Primăriei Bistra. Evenimentul va continua cu alocuțiuni ale reprezentanților celor două instituții partenere, urmate de programul artistic. Vor fi prezenți membri ai Comitetului UUR Maramureș, președinții organizațiilor locale ai UUR Maramureș, președinții Orgnizațiilor județene Botoșani și Suceava precum și reprezentanți ai Prefecturii Verchovina Ucraina. În deschiderea manifestării, președintele Organizației jud. UUR Maramureș împreună cu primarul localității Bistra vor ura bun venit participanților. Vor urma alocuțiuni ale oficialităților invitate. Vor evolua formațiile artistice participante. Acțiunea se va încheia cu o masă festivă.

Conform programului de acţiuni pe anul 2017, Organizația județeană Maramureș a Uniunii Ucrainenilor din România ( UUR) împreună cu Organizația locală a UUR Poienile de sub Munte, vă invită în data de 14.05.2017 la manifestarea „CINSTIREA VETERANILOR DE RĂZBOI” la care vor participa aproximativ 170 de persoane. Din Ucraina va fi invitat un grup artistic format din 10 persoane.

Manifestarea va debuta în fața Primăriei din localitate cu primirea oficialităţilor, alocuțiuni ale oficialităților participante, urmată de formarea coloanei, deplasarea la Monumentul veteranilor de război, Sfânta Liturghie, depunerea de coroane, deschiderea festivă a manifestării și se va încheia cu un program artistic prezentat de grupuri artistice ucrainene din Maramureș și din Ucraina.

Scopul acestei acțiuni este acela de a cinsti memoria eroilor Celui de-al II-lea Război Mondial care și-au pierdut viața pentru patrie precum și acela de a elogia veteranii care au luptat în acest război.

Comunicat de presă UUR

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise