Actualitate Știri

Voluntariat sighetean de nota zece! (Monica Bud)

image_printPrinteaza

„Singuri, putem face atât de puțin. Împreună, putem face atât de multe.” (Helen Keller)

Atunci când te gândești la motivele pentru care merită să practici o activitate de voluntariat, e bine să știi că nu este vorba doar despre impactul pe care îl ai asupra vieții celorlalți și comunității, ci și asupra parcursului tău personal și profesional. Voluntariatul este o lume care îți poate aduce nenumărate motive de bucurie, atunci când te aștepți mai puțin.

Duminică, 19 iunie 2022, a avut loc cea de-a 13-a ediție a Sărbătorii Voluntariatului, eveniment organizat de Asociația Frați Minori Capucini – Sighet, eveniment care marchează munca depusă, timpul oferit și iubirea necondiționată față de aproapele nostru.
„Nu putem să avem pretenţia ca lucrurile să se rezolve de la sine, sau ca autorităţile să fie atât de eficiente încât să rezolve toate problemele lumii fără ajutor. Singurul mod de a te asigura că se lucrează la soluţii pentru cauza care te preocupă e să îţi sufleci mânecile şi să te implici personal. La finalul zilei, vei adormi cu gândul că ai contribuit la soluţionarea unei probleme care afectează mii de oamenii.”

Cu aceste gânduri am deschis marea sărbătoare. Alături de noi, pe scenă au urcat și au luat cuvântul fiecare dintre asociațiile care și-au adus și își aduc aportul în comunitatea sigheteană. Dintre ele enumerăm: Asociația Suntem vocea lor, Asociația Szmisz, Asociația S.O.S Bambini, Asociația Ajutorul Maltez, Asociația Cunoaște, nu Discrimina, și Asociația Caritas Greco – Catolic Sighetu Marmației și nu în ultimul rând Asociația Frați Minori Capucini – organizatorul evenimentului.

Parcul a fost „înconjurat” de o serie de jocuri atractive copiilor, pregătite de către voluntarii din cadrul Grupului Speranța… tinerii talentați de la Școala Populară de Artă, Clubul copiilor, clase de elevi din Ucraina-Solotvino, ne-au încântat cu momentele lor deosebite.

Ce frumoasă poate fi o zi atunci când bunătatea o atinge!

Monica BUD

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

oferta-wise